Web 2.0 Araçları

Quiver Nedir Quiver Uygulaması Nasıl Kullanılır 2024

Bu yazımızda anaokulu ve ilkokul sevisinde ki sınıflarda kullanabileceğiniz eğlenceli bir web  2.0 aracı olan quiverdan bahsetmek istiyorum. Hazırsanız önce uygulama hakkında kısa bilgiler verdikten sonra quiver nedir konusunu anlatarak devam edeyim.

Quiver Hakkında

Kimler Kullanabilir ? Anaokulu , İlk Okul, Orta Okul düzeyi
Quiver Uygulaması Ücretli mi? Ücretsiz kullanım daha çok boyama ücretli
Üyelik gerekli mi? Uygulamasını yüklemeniz gerekmekte
Uygulamanın desteklediği diller hangileri? İngilizce

Quiver Nedir ?

Bu uygulama bir artırılmış gerçeklik web 2.0 uygulamasıdır. Sanal gerçeklik ( artırılmış gerçeklik ) denilince hemen aklımıza gözümüze taktığımız aygıtlar gelir fakat bu uygulamada durum biraz farklı. Quiver boyama kağıtlarında yapılan çalışmaların telefon ve tablet gibi cihazlarla bakıldığında resimlerin 3 boyutlu ve hareketli versiyonları görebilmemizi sağlayan bir uygulamadır. Genel olarak anaokulu ve ilk okul öğrencilerine veya çocuğumuza yaptıracağımız resim boyama etkinliklerini daha eğlenceli  bir hale getirmek ve hayal güçlerini artırmak için kullanılabilecek bir uygulamadır. Etwinning projelerinde (etwinning konusunda bilginiz yoksa Etwinning nedir yazımızı inceleyebilirsiniz.)  çok kullanılan uygulamalar arasında yer almaktadır.

quiver nedir uygulamanın resimler menusu
quiver nedir uygulamanın resimler menusu

Quiver Programı Nasıl Kullanılır ?

Öğrencilere 3 boyutlu sanal gerçeklik deneyimi yaşatmak istiyorsanız yapmanız gereken çok kolay. Öncelikle Quivervision ‘ın web sitesine http://www.quivervision.com/ giriş yapıyoruz. Ana sayfada bulunan üst menüde Coloring Packs butonuna basarak kategoriler sayfasına giriş yapıyoruz.

quiver-nasıl-kullanılır
quiver-uygulaması-nasıl-kullanılır

Açılan sayfada kategorilerin resimlerini ( örnek resimdeki gibi ) göreceksiniz.

quiver-nedir-boyama-kategorisi

Üzerinde yazan bilgilere göre beğendiğimiz kategorinin resmine tıklıyoruz ve açılan sayfada istediğimiz bir quiver boyama resminin altında bulunan download page ( sayfayı indir ) butonu sayesinde boyama sayfasını indirip yazıcıdan çıktı alıyoruz. Bu sayfalarda öğrenciler için farklı farklı kategorilerden sayfalar çıkartıp boyama etkinliğine başlaya biliriz. Öğrencilerin yada çocuğumuzun boyaması bittikten sonra sıra uygulamayı indirip boyadığımız kağıtları 3 boyutlu animasyonlarını görmeye geliyor.

Bunun için telefon yada talebimizin mağazasına ( android telefon ve tabletler için play Store  iphone telefon ve tabletler için ise apple store ) giriş yapıp. Quiver 3d coloring app uygulamasını bulup yükleme işlemini tamamlamanız gerekmekte. Yüklenen uygulamayı çalıştırıyoruz. Daha sonra kelebek şeklindeki quiver logosuna tıklıyoruz ve  yaptığımız kağıtları telefonumuzun kamerası ile taratıp ekranından boyadığımız resimlerin 3 boyutlu animasyonlarını izleyebiliyoruz.

Boyamaya başlamadan önce kağıtları bir kez telefon yada tabletinize taratıp indirmek istediği animasyon eklentisine izin verip yüklememiz gerekiyor. Bir tavsiye vermek isterim okulda etkinliğe başlamadan önce  animasyonların indiğinden emin olun ki sonradan zaman kaybetmeyin. Çocukların bu 3 boyutlu animasyonları gördükten sonra ki tepkilerini düşününce dersleriniz kesin deneyeceğinizi düşünüyorum.

Quiver Ücretsiz Boyama Sayfaları

Ücretsiz boyama sayfalarına ulaşmak için uygulamanın web adresine https://quivervision.com/ giriş yapıp, ardından coloring pack sayfasına girmeniz gerekmektedir. Bu sayfada bulunan quiver ücretsiz boyama sayfalarının üzerlerinde free logosunu görüyorsanız çıktısını alıp kullanmaya başlayabilirisiniz.

Quiver Avantaj ve Dezavantajı Nedir ?

Avantajları Nelerdir ?

  • Küçük yaş grubu çocukların ilgisini çekmesi
  • Teknolojinin kullanımı konusunda örnek olması
  • Resim yapmayı eğlenceli hale getirmesi

Dezavantajları Nelerdir ?

  • Yeteli boyama kağıdı sunulmaması
  • İleri düzey kullanımın paralı olması
  • Türkçe Dil desteğinin bulunmaması
  • Tablet veya akıllı telefon kullanım becerisi gerektirmesi

Sıkça Sorulan Sorular

İlgili Makaleler

3 Yorum

    1. Rica ederim Erol hocam. Varsa yaptığınız çalışmalarla ilgili resimler siteye ekleyebilirim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu