Robotik Kodlama – Nedir Bu https://www.nedir-bu.com Nedir Bu Kısa Anlaşılır Eğitici Bilgiler Kaynağı Tue, 21 Nov 2023 11:41:11 +0000 tr hourly 1 https://wordpress.org/?v=6.5.3 https://www.nedir-bu.com/wp-content/uploads/2020/08/cropped-nedir-bu-yeni-icon-32x32.png Robotik Kodlama – Nedir Bu https://www.nedir-bu.com 32 32 174550474 Tynker Nedir ? Çocuklar İçin Web 2.0 Kodlama Aracı https://www.nedir-bu.com/tynker-nedir-cocuklar-icin-web-2-0-kodlama-araci/ https://www.nedir-bu.com/tynker-nedir-cocuklar-icin-web-2-0-kodlama-araci/#respond Thu, 05 Jan 2023 15:00:44 +0000 http://www.nedir-bu.com/?p=1078 Bu yazı ilk olarak Nedir Bu sayfasında yayınlanmıştır.

Tynker Nedir ? Tynker nedir : Teknoloji artık her yerde!  Gelecekte daha fazla meslek teknoloji üzerine olacak. Bu gerçek çocuklar için kodlamanın önemi bir kat daha arttırıyor. Çocukların kodlamayı öğrenmesini kolaylaştıran görsel ve blok tarzı siteler sayesinde çocuğunuz için kodlamanın temellerini şimdiden oluşturmuş olacakasınız.  İşte size tanıtacağım çocuklar için kodlama öğrenmeyi eğlenceli hale getiren web …

Daha fazla okumak için Tynker Nedir ? Çocuklar İçin Web 2.0 Kodlama Aracı ziyaret edebilirsiniz.

]]>
Bu yazı ilk olarak Nedir Bu sayfasında yayınlanmıştır.

Tynker Nedir ?

Tynker nedir : Teknoloji artık her yerde!  Gelecekte daha fazla meslek teknoloji üzerine olacak. Bu gerçek çocuklar için kodlamanın önemi bir kat daha arttırıyor. Çocukların kodlamayı öğrenmesini kolaylaştıran görsel ve blok tarzı siteler sayesinde çocuğunuz için kodlamanın temellerini şimdiden oluşturmuş olacakasınız.  İşte size tanıtacağım çocuklar için kodlama öğrenmeyi eğlenceli hale getiren web 2.0 aracı sitesi. Tynker nedir kısaca açıklayacak olursak, oyunlarla ve etkinliler sayesinde kodlama öğreten bir web 2.0 sitesidir. Code.Org sitesine bir alternatif olarak kullanılabilir. Code.org sitesini daha önce duymadıysanız code.org nedir konulu yazımızı inceleyiniz.

Code.org ve Tynker arasındaki farkı kısaca özetlersek Tynker ın daha oyuna yakın bir kodlama öğretimi sunması çozukların daha çok ilgisini çekecektir.

kodlama-web-2.0-araçları
kodlama-web-2.0-araçları

Çocuklar İçin Kodlama Öğreten Web 2.0 Aracı Kullanımı

https://www.tynker.com/ sitesine girdiğinizde bizlere yaşlara göre 3 tür eğitim modeli sunmakta bunlar.

5 – 7 yaş grubu : Bu grup için sesli talimatlar ve kodlamanın temellerini oluşturacak oyunlar yer almakta

7- 13 yaş grubu : code.org de olduğu gibi sürükle bırak kodları ile kodlama öğretimi ve bir çok öğrenme modu

13 yaş üstü grubu : Gerçek kodlamaya en yakın kodlama eğitimi, python ve html kodlarında uygulamalar

kodlama-yas-grupları-bilgisi
kodlama-yas-grupları-bilgisi

Peki nasıl eğitime başlıyoruz. https://www.tynker.com/ web sitesinden sağ üstte bulunan start for butonu ile üyelik işemlerini tamamlıyoruz. google hesabınızla hızlı giriş yapabilir ya da yeni bir üyelik oluşturabilirsiniz.

Üyelik işlemi bitince açılan sayfada resimdeki gibi bir uyarı ile karşılaşacaksınız. Burada sizin kodlama bilginizi soruyor. Beginner yeni başlayanlar için uygun olacaktır. Start Learning butonu ile uygulamayı başlatalım.

Açılan sayfada yaşımıza ve düzeyimize uygun uygulamaları göreceksiniz. Bunlardan birini seçiyoruz ve oyun tabanlı kodlamaya başlıyoruz. Bu uygulamanın dil desteği olmaması büyük bir dezavantaj olabilir. Ama oyun tabanlı bir web aracı olduğu için çocuklar hemen anlayacaklar ve severek kullanacaklardır.

Ana sayfada sol menüde bulunan create project ile de bloklar kullanarak kodlama uygulamaları yapabilirsiniz. Bunun için de yine açılan sayfadan istediğiniz bir kategori seçip blog kodlama etkinlikleri başlatın.

Son olarak Web 2.0 araçlarından olan program küçük yaşlardan itibaren çocuklara kodlamayı sevdirecek bir uygulamadır. Yazımızda Tynker nedir ve nasıl kullanılacağından bahsettik. Umarım faydalı bir yazı olmuştur.

Tynker Avantaj ve Dezavantajı Nedir ?

  • Daha çok oyunlaştırılmış bir yapısının olması ve bir çok alt etkinliğin bulunması bu uygulamanın en büyük avantajı.
  • Fakat Türkçe dil desteğinin bulunmaması da dezavantajı olarak düşünebiliriz.

Daha fazla okumak için Tynker Nedir ? Çocuklar İçin Web 2.0 Kodlama Aracı ziyaret edebilirsiniz.

]]>
https://www.nedir-bu.com/tynker-nedir-cocuklar-icin-web-2-0-kodlama-araci/feed/ 0 1078
Scratch JR Nedir ve Nasıl Kullanılır ? 2024 https://www.nedir-bu.com/scratch-jr-nedir-ve-nasil-kullanilir/ https://www.nedir-bu.com/scratch-jr-nedir-ve-nasil-kullanilir/#respond Sat, 16 Apr 2022 20:20:42 +0000 https://www.nedir-bu.com/?p=4901 Bu yazı ilk olarak Nedir Bu sayfasında yayınlanmıştır.

Bu yazımızda sizlere Scratch JR nedir nasıl kullanılır ve hangi yaş gurubuna uygundur sorularına cevap vermeye calışacağız. Scratch JR Nedir ? ScratchJR, görselleştirilmiş programlama dilleri arasında yer alan bir programlama dilidir. Görsel programlama dilleri ise programlamaya başlamanın en iyi yollarından biridir. Geniş dil yelpazesi ve anlaşılabilir yapısı ile ScratchJR MIT tarafından geliştirilmiş bir programlama dilidir. …

Daha fazla okumak için Scratch JR Nedir ve Nasıl Kullanılır ? 2024 ziyaret edebilirsiniz.

]]>
Bu yazı ilk olarak Nedir Bu sayfasında yayınlanmıştır.

Bu yazımızda sizlere Scratch JR nedir nasıl kullanılır ve hangi yaş gurubuna uygundur sorularına cevap vermeye calışacağız.

Scratch JR Nedir ?

ScratchJR, görselleştirilmiş programlama dilleri arasında yer alan bir programlama dilidir. Görsel programlama dilleri ise programlamaya başlamanın en iyi yollarından biridir. Geniş dil yelpazesi ve anlaşılabilir yapısı ile ScratchJR MIT tarafından geliştirilmiş bir programlama dilidir. Normal Scratch e göre daha alt düzey kazanımları içeren yapısıyla daha erken yaşlarda kodlama eğitimi verilmesini amaçlar. İpad cihazlar için 2014 yılında kullanıma sunulan ScratchJR, Android cihazlar için 2015 yılında kullanıma sunulmuştur. Ücretsiz bir şekilde erişebileceğiniz rehber niteliğinde bir ScratchJR el kitabı da bulunmaktadır.

Scratch JR nedir ? Hangi Yaş Grubuna Hitap Eder ?

ScratchJR, okul öncesi ve ilk okul çağındaki çocuklara kodlamayı öğretmeyi amaçlar. ScratJR 5 ile 7 yaş arasındaki çocukların kodlama bilgilerini ve dijital okur-yazarlıklarını geliştirmek için sunulmuştur. Görsel programlama dillerinden olan ScratchJR aslında Scratch in daha kolay bir versiyonudur. Bilişim teknolojilerinin disiplinler arası bir yaklaşımla diğer derslerle de oldukça fazla etkileşim içerisinde olduğunu belirtmek isterim.

Bilişim teknolojileri özellikle matematik ve fizik gibi derslerde kullanılan formüllerin hayata geçirildiği bir derstir. Bu yönüyle bilişim teknolojilerine verilmesi gereken önemin farkında olmalıyız. Çünkü bilişim teknolojilerinde özellikle kodlama yaparken diğer derslerimizde öğrendiklerimizi tekrar edebiliriz. Örneğin Scratch ile kodlanan bir platform oyununda karakterimizin zıplaması ve zıpladıktan sonra yere düşmesi fizik dersinde işlediğimiz konuları size çağrıştırmalıdır. Çünkü burada yapacak olduğunuz kodlamalar zıplama katsayıları ve yere düşerken kullanılan hız değerleri gerçeğe ne kadar uygun olursa oyunun gerçekçilik yönü o kadar artacaktır. Aynı zamanda oyunumuz daha eğlenceli bir hale gelecektir.

ScratchJR ile 5-7 yaş arasındaki çocuklar sınırsız hayal güçlerini gerçeğe dökebilirler. Örneğin kitap okuma saatinde okudukları bir masal kitabındaki olayları görselleştirip düşünsel süreçleri kullanarak yaratıcılık yönlerini geliştirirler. Bir örnek üzerinden gidecek olursak tilki ile leylek masalını bir çoğunuz biliyorsunuzdur. Tilki geniş kaptan rahat rahat suyunu içip yemeğini yiyebilirken bir leylek daha dar bir kaptan aynı ihtiyaçlarını giderebilir. Bu hikayede tilkinin leyleğin kabını değiştirip leyleğin aç ve susuz kalması senaryosunu ScratchJR ile çok güzel ve kolay bir şekilde görselleştirip arkadaşlarına sunabilirler.

scratchjr-nedir
scratchjr-nedir

Scratch JR’ ın Avantajları Nelerdir ?

  • Erken yaşlara hitap eder 5-7 yaş için idealdir.
  • Okuma yazma bilmeyen çocuklar için de uygundur.
  • Kod blogları yapboz şeklindedir parçalar birbirine tam uyumludur.
  • Oldukça basittir.
  • Bilgisayar kullanımı 5-7 yaş için ağır olacaktır bu nedenle daha alışık oldukları tabletlerde kolaylıkla kullanılır.
  • Tamamen ücretsizdir.
  • Scratch te olduğu gibi ScratchJR da da kod blogları renklere göre sınıflandırılmıştır. Bu sınıfları öğrenmesi oldukça kolaydır.
  • Bir çok cihaz destekler( android tabletler, ios tabletler, Windows bilgisayarlar, macos bilgisayarlar)
  • Sistemi yormayan boyutta bir uygulamadır(118 mb)

ScratchJR ‘ ın Olumsuz Yönleri Nelerdir ?

  • Türkçe dil desteği yoktur. 5-7 Yaş grubu için direk ScratchJR ile kodlamaya başlaması önerilmez.
  • Daha önce birkaç hafta code.org gibi bir siteden çok basit düzeyde tanıtıcı kodlama etkinlikleri yapıldıktan sonra ScratchJR ile çocuklar tanıştırılmalıdır.
  • Tablet kullanımı konusunda sorun yaşayan öğrenciler için öğrenme süreci daha zor olacaktır.
  • Maddi imkansızlıklar olan öğrencilerin tabletleri yoksa öğrenme noktasındaki ilk deneyimleri olumsuz olabilir, kendilerine olan inançları kırılabilir.
  • Küçük yaşlara hitap ettiği için bu yaştaki öğrencilerin bedensel aktiviteleri uzun süre tablet kullanımından kaynaklı azalabilir.
  • Göz gelişimi henüz tamamlanmamış olan 5-7 yaş grubu öğrencileri için tablet kullanımı çok uygun olmayabilir. Kullanım süreleri mutlaka sınırlandırılmalıdır.

ScratchJR Kullanımı

Scratch JR Nedir ve Nasıl Kullanılır
scratch jr nedir ve nasıl kullanılır

Scratch JR uygulamasının nasıl kullanıldığını anlatabilmek için öncelikle yapmanız gereken uygulamayı telefon yada tabletinize kurmaktır. Bu uygulama Android ve IOS mağazalarından yükleyebilirsiniz. Uygulama çalıştırıldığında resimdeki ekran karşımıza gelecektir. Bu resim de görülen seçeneklerin ne işe yaradığını anlatarak uygulamayı çok rahat bir şekilde kullanacağınızı düşünüyorum.

  1. Sahneye yen karakter eklenen veya ekli karakterin silineceği bölüm.
  2. Sahnenin ta ekran yada ızgaralı görünümünü değiştirebileceğiniz seçenekler.
  3. Sahne arka plan şablonları.
  4. Yazı yazma seçeneği.
  5. Karakterin başlangıç noktasına gönderen seçenek.
  6. Yapılan çalışmayı başlatan buton.
  7. Yeni sayfa ekleyebileceğiniz bölüm.
  8. Kod bloklarının kategori olarak bulunduğu seçenekler.
  9. Kategorilerin altında bulunan komutların bulunduğu bölüm.

Daha fazla okumak için Scratch JR Nedir ve Nasıl Kullanılır ? 2024 ziyaret edebilirsiniz.

]]>
https://www.nedir-bu.com/scratch-jr-nedir-ve-nasil-kullanilir/feed/ 0 4901
Kodlama Nedir , Nasıl Yapılır Nasıl Öğrenilir Bilişim Dersi https://www.nedir-bu.com/kodlama-nedir-nasil-yapilir-nasil-ogrenilir-bilisim-dersi/ https://www.nedir-bu.com/kodlama-nedir-nasil-yapilir-nasil-ogrenilir-bilisim-dersi/#respond Fri, 31 Dec 2021 08:03:48 +0000 https://www.nedir-bu.com/?p=4889 Bu yazı ilk olarak Nedir Bu sayfasında yayınlanmıştır.

Kodlama nedir başlıklı bu yazımızda sizlere neden kodlama öğrenmelisiniz ve faydalarından bahsetmeye çalıştık. Hazırsanız yazımıza başlayalım. Kodlama Nedir ? 21. YY dünyasında teknoloji, her geçen gün kendisini daha da kanıtlamaya ve gelişimsel devrimini sürdürmeye devam ediyor. Teknolojinin gelişimi ise bir çok dalda yaşanmaktadır. Örneğin kodlama, dizayn-tasarım, modelleme teknolojinin her biri birbirinden kıymetli alanlarıdır. Kodlama ise …

Daha fazla okumak için Kodlama Nedir , Nasıl Yapılır Nasıl Öğrenilir Bilişim Dersi ziyaret edebilirsiniz.

]]>
Bu yazı ilk olarak Nedir Bu sayfasında yayınlanmıştır.

Kodlama nedir başlıklı bu yazımızda sizlere neden kodlama öğrenmelisiniz ve faydalarından bahsetmeye çalıştık. Hazırsanız yazımıza başlayalım.

Kodlama Nedir ?

21. YY dünyasında teknoloji, her geçen gün kendisini daha da kanıtlamaya ve gelişimsel devrimini sürdürmeye devam ediyor. Teknolojinin gelişimi ise bir çok dalda yaşanmaktadır. Örneğin kodlama, dizayn-tasarım, modelleme teknolojinin her biri birbirinden kıymetli alanlarıdır. Kodlama ise insanlık tarihinde uzun yıllardır kullanılan bir alandır. Kodlama denince akla sadece bilgisayar başından yazılan kod blokları gelmemelidir. Antik mısır döneminde bile bir çok şifreli mesajlar, kodlar üretilmiştir ve kullanılmıştır.

Günümüz teknolojisinde ise kodlama sistemli bilgilerin kolay bir şekilde alınıp, depolanmasını, uzak ortamlara iletilmesini sağlayan komutlar, söz dizilimleri ve yazılımlar olarak adlandırılabiliriz. Çocuklar için en popüler kodlama ortamları ise şu şekilde sıralanabilir, Scratch, Arduino, Visual Studio, Appinventor, Mblock, Kodlatospaa

Kodlama nedir neden kodlama öğrenmeliyim
kodlama nedir neden kodlama öğrenmeliyim

Neden Kodlama Öğrenmeliyim ?

Kodlama, bir çok disiplinin(dersin) daha kolay öğrenilmesini sağlayabilen bir alandır. Disiplinler arası olan bu ilişkisi, mantıksal düşünmeyi desteklemesi, yaratıcı düşünce sistemini geliştirmesi başlı başına neden kodlama öğrenmeliyim sorusuna yanıt olabilmektedir. Bunun dışında problem çözme becerisine olan katkısı, problem çözmedeki başarısı kodlama öğrenmenin bir ihtiyaç olduğunun göstergesidir. Kodlama öğrenmeye ne kadar erken yaşta başlanılırsa o kadar olumlu sonuçlar alındığı görülmektedir. Çünkü günlük hayatta bir problem ile karşılaşıldığında problemi çözme hızınız, probleme üreteceğiniz yaratıcı çözümler sizi işinizde en iyi noktaya ulaşmanıza yardımcı olacaktır.

Kodlama Öğrenmek Zor mu ?

Kodlama öğrenmek yeni bir dil öğrenmeye benzer. Bir birinden farklı bir çok kodlama dili mevcuttur. Bu diller yer yer birbirine benzerlik gösterebilmek ile beraber bazen de yazım olarak hiç benzememektedir. Kodlama öğrenmek zor mu sorusunun cevabı ise kişiden kişiye değişebilmektedir. Öğrencinin buradaki azmi, isteği ve problem çözme yeteneği kodlama öğrenme sürecini arttırıp azaltabilmektedir. Ben bu sorunun cevabının evet olduğunu düşünüyorum. Naçizane fikirim budur. Sebebini ise size birkaç kelime ile açıklamak isterim. Kodlama aslında ne hangi dilde yazdığımızla alakalı bir durum değildir. Nasıl düşündüğümüz ile alakalı bir durumdur.

Kodlama dilleri birbirinden farklılık gösterilse de algoritmik düşünme sistemini öğrenmiş olan bir birey kolaylıkla kodlama öğrenebilirsiniz. Çünkü mantık her zaman aynıdır. Yukarıda verdiğim örnek olan kodlama öğrenmenin yeni bir dil öğrenmeye benzemesi durumu şunu örneklemektedir. Düşününki Türkçe de bir cümle nasıl özne yüklem dolaylı tümleç zarf tümleci gibi cümlenin ögelerinden oluşuyorsa yazımları ve sıraları farklı da olsa İngilizce dilinde de kurulan bir cümle yüklem, özne gibi ögelerden oluşur. Bir kez daha netleştirmek isterim ki kodlama gerekli isteği ve azmi gösteren her bireyin öğrenebileceği bir iştir.

Kodlama Nedir Faydaları Nelerdir
kodlama nedir faydaları nelerdir

Kodlamanın Faydaları Nelerdir?

Kodlama, aslında insan beyninin kapasitesini en iyi seviyede kullanmamızı sağlayan bir sistemdir. Karşılaşılan problemleri çözmemizi sağlar böylelikle problem çözme yeteneğimizi sürekli olarak aktif tutar.

Kimler Kodlama Yapar ?

Kodlama yapma aslında iki kategori altında incelenebilmektedir.

1. Profesyonel anlamda kodlama yapanlar

Profesyonel anlamda kodlama yapanlar : Bilgisayar öğretmenleri, yazılımcılar, yazılım mühendisleri, bilgisayar mühendisleri olarak sıralanabiliriz. Bu kategorideki meslek sahipleri günlük hayatlarında aktif olarak kodlama yapan – öğreten insanlardır.

2. Amatör anlamda kodlama yapanlar

Amatör anlamda kodlama yapanlar ise , öğrenciler, kodlama ile yeni tanışanlar olarak sıralayabiliriz.

Kodlama Nasıl Yapılır ?

Kodlama yapabilmek için öncelikle bir programlama dilini öğrenmeniz gerekmektedir. Böylelikle algoritmik düşünme sisteminiz gelişecek bir problemin çözümünü adımlar halinde gerçekleştirebileceksiniz. Kodlama yapabilmek için ayrıca bir adet editöre ihtiyacınız olacaktır. Editör dediğimiz ise yazdığınız kodları bilgisayar diline çeviren yardımcı araçlardır.

Bilişim Teknolojileri Derslerinden Kodlama Nasıl Öğretilmektedir

Kodlamanın temellerinin küçük yaşlarda atılabilmesi için okullarda da robotik kodlama eğitimleri verilmektedir. Bu eğitimler de İlk okul yaş grupları için çizimler ve resimli etkinlikler yapılmaktadır. Orta okul seviyesi için scratch , code.org gibi online platformlar kullanılabilmektedir. Daha üst düzey gruplarda ise arduino ,Raspberry Pi gibi daha elektronik ağırlıklı kodlama etkinlikleri yapılabilmektedir.

Bu yazımızda sizlere kodlama nedir kavramını ve bir çok alt başlığı anlatmaya çalıştım umarım faydalı olmuştur.

Sıkça Sorulan Sorular

Kodlama Zor mu

Aslında çok zor değildir fakat bilişim konusunda hevesli iseniz ve ingilizce kelimeler konusunda sorun yaşamıyorsanız kolaylıkla öğrenebilirsiniz.

Kodlama nasıl yapılır

Öncelikle algoritma kavramını öğrenmelisiniz ve ardından basit kodlama öğreten uygulamalar ve siteler sayesinde kendinizi geliştirebilirsiniz.

Daha fazla okumak için Kodlama Nedir , Nasıl Yapılır Nasıl Öğrenilir Bilişim Dersi ziyaret edebilirsiniz.

]]>
https://www.nedir-bu.com/kodlama-nedir-nasil-yapilir-nasil-ogrenilir-bilisim-dersi/feed/ 0 4889
Robotik Kodlama Okul Öncesi Eğitimi Nedir , Nasıl Verilir https://www.nedir-bu.com/robotik-kodlama-okul-oncesi-egitimi-nedir-nasil-verilir/ https://www.nedir-bu.com/robotik-kodlama-okul-oncesi-egitimi-nedir-nasil-verilir/#respond Sun, 20 Jun 2021 19:45:37 +0000 https://www.nedir-bu.com/?p=4324 Bu yazı ilk olarak Nedir Bu sayfasında yayınlanmıştır.

Robotik Kodlama Okul Öncesi Eğitimi Her geçen gün teknolojinin sürekli olarak ilerleme kaydetmesi üretim alanında yenilikçi bir anlayış doğmasını sağlıyor. Ancak insanlığın bu yeniliklere ve değişimlere ayak uydurabilmesi son derece önemlidir. Kuşaklar arası eğitim sistemlerinin farklılığı da eski insanların bu yenilikleri anlayamamasına neden olabiliyor. Günümüzde ise Alfa kuşağında ki çocukların teknolojiyi daha iyi anlayabilmesi için …

Daha fazla okumak için Robotik Kodlama Okul Öncesi Eğitimi Nedir , Nasıl Verilir ziyaret edebilirsiniz.

]]>
Bu yazı ilk olarak Nedir Bu sayfasında yayınlanmıştır.

Robotik Kodlama Okul Öncesi Eğitimi

Her geçen gün teknolojinin sürekli olarak ilerleme kaydetmesi üretim alanında yenilikçi bir anlayış doğmasını sağlıyor. Ancak insanlığın bu yeniliklere ve değişimlere ayak uydurabilmesi son derece önemlidir. Kuşaklar arası eğitim sistemlerinin farklılığı da eski insanların bu yenilikleri anlayamamasına neden olabiliyor. Günümüzde ise Alfa kuşağında ki çocukların teknolojiyi daha iyi anlayabilmesi için birtakım eğitimleri küçük yaşlardan almaları gerekmektedir. Bu eğitimlerden birisi de robotik kodlama okul öncesi eğitimidir.

Bu gereksinimlerin farkında olan tüm dünya ülkeleri robotik kodlama önünde ki yolları açarak çocukların küçük yaşta bu eğitimleri almalarında destekçi olur. Bu eğitimler sayesinde çocuklar dünyaya çok daha farklı bir bakış açısı kazanabilirsiniz.

Robotik Kodlama Okul Öncesi Nedir?

Kodlama bir robotun veya teknolojik diğer cihazların anlayabileceği bir dizi talimatlar bütünüdür. Robotik kodlama ise çalışılan cihaz ya da robot türüne bağlı olarak her türlü tasarım işlemleridir. Son derece karmaşık gibi görünse de ülkelerin gelişiminde son derece önemli bir alandır. Robotik kodlama okul öncesi nedir sorusu ise günümüzde birçok veli tarafından merak edilmektedir.

Robotik kodlama hem bilimsel gelişmelerin hem de 21. Yüzyıl gelişmelerinin temelinde yatan bir alandır. Bu eğitimlerin okul öncesi bir dönemde verilmesi ise bilginin kalıcı ve geliştirilebilir olması açısından son derece önemlidir.

Yaşanılan çağda çocukları tablet, bilgisayar ve telefon gibi cihazlardan uzak tutmak mümkün değildir. Onların bu meraklarını robotik kodlama gibi son derece faydalı bir alan ile gidermek gelişimleri açısından büyük önem taşımaktadır.

Robotik Kodlama Okul Öncesi Eğitim Nasıl Verilir?

Robotik kodlama eğitimlerinde okul öncesi yaş grubu 4-5 yaşlarıdır. Bu çocuklara hem devlet hem de özel kurumlarda uzman kişiler eğitim vermektedir. Kendisini robotik alanda geliştirmiş olan uzmanlar çocukların anlayabileceği ve yaşlarına uygun eğlenceli etkinliklerle robotik kodlama öğretmektedir.

Bu eğitimler sırasında ailelerin en büyük endişesi çocukların sürekli ekran karşısında olacağı düşüncesidir. Ancak bu düşünce biraz yersizdir. Çünkü başlangıç eğitimlerinde tablet ya da telefon gibi cihazlara çok fazla gereksinim duyulmamaktadır. Okul öncesinde kodlama çalışmaları ilk olarak fon kartonlar, kalemler, bant ve el işi kâğıtlarla yapılmaktadır. Bu onların hem motor becerilerini geliştirir hem de parçadan bir bütün yaratabilme kabiliyeti kazanmalarını sağlar.

robotik kodlama okul öncesi
robotik kodlama okul öncesi

Robotik Kodlama Okul Öncesi Öğrencilere Faydaları Nelerdir ?

Robotik kodlama eğitimnin faydaları oldukça fazladır ve bir çocuğun çok farklı alanlarda gelişmesine yardımcı olur. Bu faydaları şu şekilde sıralamak mümkündür:

  • Çocukların üretici yanını ortaya çıkararak işe yaradıkları duygusunu geliştirir.
  • Özgüvenlerinin küçük yaşta kazanılmasına yardımcı olur.
  • Çocukların gelişimlerinin yetenekleri doğrultusunda gelişmesine fırsat verilmiş olur ve yaş grubundaki diğer çocuklardan daha ileride bir gelişim çizgisi yakalarsınız.
  • Kodlama öğrenerek geleceğin mesleklerine daha iyi adaptasyon sağlayabilirsiniz.
  • Algoritma kavramını küçük yaşta öğrenirler.
  • Üç boyutlu düşünme becerisi kazanırlar. Şekil ve uzay algılarını geliştirme imkânı elde ederler.
  • Hayal gücünün gelişmesine destek verir.
  • İnce motor becerilerinin gelişmene de oldukça yardımcıdır.

Günümüzde robotik kodlama eğitimi oldukça gerekli ve çocukların gelişiminde önemli etkilere sahiptir.

Küçük Yaşlar İçin Evde Yapabileceğiniz Robotik Kodlama Etkinlik Siteleri

  1. Code.org
  2. Tynker
  3. Scratch jr
  4. Codemonkey Jr
  5. Code a pillar

Bu online araçlar sayesinde çocuklarınıza kodlama etkinlikleri yaptırabilirsiniz.

Daha fazla okumak için Robotik Kodlama Okul Öncesi Eğitimi Nedir , Nasıl Verilir ziyaret edebilirsiniz.

]]>
https://www.nedir-bu.com/robotik-kodlama-okul-oncesi-egitimi-nedir-nasil-verilir/feed/ 0 4324